Casele la cheie sunt constructii finisate atat in interior, cat si in exterior, in care oamenii se pot muta direct. Motivul pentru care multi opteaza pentru cumpararea unei case la cheie este timpul necesar implicarii in proiect. Avantajul consta in faptul ca oamenii pot aloca cat timp doresc pentru discutii, alegerea materialelor s.a.m.d. Ca si idee generala, cumpararea unei case la cheie te scuteste de stresul legat de utilarea si amenajarea casei.
Cumparea unei case la cheie
Procesul de cumparare implica mai multe etape, desfasurate atat inainte de constructia casei, cat si in timpul acesteia.
Stabilirea necesitatilor si a bugetului
Primul lucru care se stabileste este suprafata terenului, a casei si numarul de camere. Aici, viitorul proprietar trebuie sa isi exprime clar dorintele in ceea ce priveste noua casa. Bugetul se stabileste in functie de preferintele proprietarului si va servi la achizitionarea terenului in prima faza. In urma stabilirii unui buget estimativ, firma de constructii incepe sa realizeze proiectele de arhitectura, rezistenta si instalatii.
Obtinerea autorizatiilor si executia casei la alb
Majoritatea firmelor de constructii se ocupa de obtinerea autorizatiilor necesare, dupa care se incepe constructia casei la cheie. Acest lucru poate dura trei luni si implica de fapt aducerea constructiei in stadiul de constructie la rosu. Urmeaza apoi realizarea proiectului de design interior, unde viitorul proprietar trebuie sa isi aleaga materialele de finisaj pe care le doreste. Odata incheiate aceste etape, se realizeaza executia casei la alb.
Arhitectura peisagera, decorare si mobilare
Arhitectura peisagera implica proiectarea drumului care duce catre casa, alaturi de amenajarea gradinii si a terasei. Mobilierul si elementele decorative sunt alese tot de proprietar, iar odata cu montarea lor, este posibila mutarea intr-o casa mobilata, decorata si utilata complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu