Cine nu si-ar dori sa se mute intr-o casa linistita, departe de agitatia orasului? Cu siguranta ca fiecare dintre noi am cochetat la un moment dat cu aceasta idee, insa pentru a-ti construi o casa asa cum iti doresti, ai in primul rand nevoie de bani, dar si de informatii concrete. Este normal sa stii care este materialul ideal pentru tine, cat este de eficient si durabil si care sunt costurile atat initiale, cat si pe termen lung.
In acest articol vom prezenta avantajele si dezavantajele utilizarii lemnului in costructia casei. Lemnul este un material performant, preferat din ce in ce mai mult de catre oameni. Exista foarte multe case din lemn cu un design interesant, insa nu toata lumea este de parere ca o casa din lemn este avantajoasa. Casele din lemn sunt mai ieftine, insa costa mai mult sa le intretii.
Avantajele caselor din lemn
◘ Pret - Acesta este probabil cel mai influentabil factor in ceea ce priveste constructia unei case din lemn. Costurile unei astfel de case sunt mai ieftine cu 40%, ceea ce inseamna destul de mult si prin urmare, tentant.
◘ Durata - Durata de executie a caselor din lemn este de maxim de luni, ceea ce din nou este tentant. In timp ce alte tipuri de case dureaza mult mai mult, daca alegi lemnul ca si material te vei putea bucura de noua ta casa complet finisata intr-un timp scurt.
◘ Caldura - Lemnul pastreaza caldura in timpul iernii si asigura o temperatura placuta in timpul verii.
◘ Flexibilitate - Lemnul este un material care suporta socurile seismice mai bine decat alte tipuri de materiale. In cazul unui cutremur, o casa din lemn este mult mai sigura.
◘ Design interior - Casele din lemn pot fi construite pe orice tip de teren, datorita faptului ca sunt usoare si nu au nevoie de multi stalpi de sustinere. Tot datorita acestui lucru, este permisa modelarea cu usurinta a interiorului.
Dezavantajele caselor din lemn
◘ Riscuri mari in caz de incendiu sau inundatie - Lemnul folosit la constructii de case este tratat pentru a rezista, insa riscuri exista oricum, ba chiar putin mai mari in cazul caselor din lemn. In cazul unui incendiu grav, casa ar putea fi distrusa de tot, iar in cazul unei inundatii, lemnul s-ar putea imbiba tare cu apa, aparand ulterior mucegaiul.
◘ Izolatie fonica - Izolatia fonica este slaba, ceea ce inseamna ca intr-o casa din lemn se aude destul de tare orice miscare. Pe langa acest lucru, cu timpul lemnul se poate umfla sau lasa in anumite locuri si poate incepe chiar sa scartaie.
◘ Intretinere - O casa din lemn necesita reparatii si actiuni de intretinere o data la cinci, sase ani. Daca apar situatii de reparatii mai dese, in timp acest proces poate deveni destul de costisitor.
◘ Durabilitate - Teoretic, casele din lemn nu sunt la fel de durabile ca alte tipuri de case. Insa acest lucru este contrazis de toate constructiile din lemn existente (biserici, case vechi) care rezista si in ziua de azi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu