vineri, 20 iunie 2014

Categoriile de importanta ale constructiilor

Constructii industriale Brasov - Contructiile si categoriile de importanta
Asa cum spuneam si in articolul anterior, constructiile se incadreaza in mai multe categorii de importanta. Acestea sunt stabilite in functie de gradul de risc al sigurantei si sanatatii, destinatia si modul de utilizare alaturi de considerente economice.





O constructie se poate incadra in una din urmatoarele patru categorii de importanta:

  • Categoria A- importanta exceptionala
  • Categoria B - importanta deosebita
  • Categoria C - importanta normala
  • Categoria D - importanta redusa

In functie de gradul de protectie necesar fata de cutremure, o constructie se poate incadra in una din cele patru clase de importanta:

Clasa I
Prima clasa cuprinde constructii foarte importante pentru societate, ca spre exemplu spitale, statii de pompieri, unitati de producere a energiei electrice, muzee etc. Functionalitatea acestor constructii trebuie sa fie asigurata integral, atat in timpul unui cutremur, cat si dupa.

Clasa II
A doua clasa cuprinde constructii care au o importanta deosebita, ca spre exemplu scoli, cladiri care adapostesc copii, batrani sau un numar crescut de persoane (biserici, magazine), depozite etc. Acestor cladiri li se impune limitarea eventualelor avarii, tinandu-se cont de consecinte.

Clasa III
A treia clasa face referire la constructiile care au o importanta normala, mai exact blocuri, hoteluri, constructii industriale si constructii agrozootehnice curente.

Clasa IV 
Ultima clasa implica constructiile care au o importanta redusa, si anume sere, diverse constructii la parter - magazine mici sau apartamente, diverse constructii civile ori industriale care servesc ca si adapost pentru bunuri de mica valoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu