miercuri, 6 august 2014

Incalzirea prin pardoseala - Avantaje si dezavantaje

Constructii industriale Brasov - Inlcazire prin pardoseala
Nu degeaba se spune ca "iarna nu-i ca vara". Indiferent de locuinta in care ne petrecem zilele, in anotimpul rece avem nevoie de un spatiu calduros. Desigur ca, o casa mai mare ar putea fi mai greu de incalzit, in timp ce un apartament mic se incalzeste foarte repede. Vom prezenta in acest articol care sunt avantajele si dezavantajele incalzirii unei locuinte prin pardoseala.

Avantaje

► Confort termic - Incalzirea prin pardoseala este mult mai eficienta decat caldura oferita de calorifere. Pentru a ne simti bine si pentru a avea senzatia unei calduri naturale, caldura pe care o simtim la nivelul capului trebuie sa fie mai scazuta decat cea pe care o simti la nivelul picioarelor. Incalzirea prin pardoseala asigura acest lucru, deoarece caldura porneste de la podea, pierzand in jur de 2, 3 grade in inaltimea pana la tavan.

► Estetica - In timp ce pentru unii, acest aspect este mai putin important, in cazul constructiilor civile mai putin spatioasa, prezenta caloriferelor poate reprezenta un obstacol, in special daca vorbim despre calorifere mai vechi si mai mari. Incalzirea prin pardoseala nu este o sursa de caldura vizibila, ceea ce ne scuteste de un eventual aspect inestetic oferit de calorifere.

► Eficienta energetica - Acest tip de incalzire transforma podeaua intr-un radiator, care ajuta la mentinerea caldurii. De asemenea, temperatura incalzirii prin pardoseala este mai mica decat cea reglata de obicei la calorifere, conducand la costuri mai mici si pierderi reduse de caldura.

Dezavantaje

► Costuri de conversie - Majoritatea oamenilor beneficiaza de incalzire prin calorifere. Pentru a trece de la caloriferele traditionale la acest tip de incalzire este nevoie de scoaterea sistemului vechi, realizarea reparatiilor necesare in urma acestui proces si montarea noului sistem in pardoseala. Constructiile industriale ar putea costa si mai mult pentru instalarea unui astfel de sistem de incalzire.

► Compatibilitate - Desi incalzirea prin pardoseala prezinta anumite avantaje majore, in cazul in care doriti sa tineti pe jos mocheta sau covor, exista riscul ca eficienta incalzirii sa se reduca foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu